Hulp nodig? Bel ons op: 02 648 98 23

Ben jij klaar voor het moestuinavontuur?

Xpertweek "Het Moestuinavontuur" in samenwerking met Velt vzw

We zijn maar wat blij om jullie te laten weten dat we tijdens het zomerverlof samen met Velt vzw moestuinweken voor kinderen organiseren. De weken gaan door in Aalst in samenwerking met Den Ajuin, in Antwerpen met samentuin Silsburg, in Brugge met basisschool De Tandem, in Gent met buurtmoestuin De Bijgaard en in Hasselt met samentuin De Tesch.

Zo word je een echte moestuinXpert!

De moestuinweken maken deel uit van de nieuwe ‘Xpertweken’ van Top Vakantie. Gedurende vijf dagen worden de kinderen tijdens zo’n week ondergedompeld in een boeiend thema. Tijdens de moestuinweek ontdekken kinderen van 6 tot 12 samen met de Velt-lesgevers hoe je zaait, plant, wiedt en oogst. Ze maken kennis met tal van leuke kriebelbeestjes die zich verstoppen in de tuin. Ze leren hoe je een ecosmos maakt en proeven dat onkruid eigenlijk echt lekker is. Maar ze beleven vooral heel veel moestuinpret!

Inschrijven doe je hier:Velt vzw

Velt vzw (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) is de vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken. Al meer dan 40 jaar promoten zij gezond leven op het ritme van de seizoenen, én dit met respect voor de natuur.

Samen met enkele duizend vrijwilligers zetten zij zich elke dag actief in voor een ecologische leefomgeving binnen het brede kader van duurzame ontwikkeling. Om dat doel te bereiken, komen zij op voor biodiversiteit en een energie- en grondstoffenzuinig productie- en consumptiegedrag door individuen, bedrijven en overheden.

Velt bedacht het idee ‘samentuinen’ en ondersteunt sinds 2006 al meer dan tachtig samentuinen. Het is in deze samentuinen dat we samen op moestuinavontuur gaan!


Leden van Velt kunnen rekenen op een korting van 15% op deze Xpertweek. Vergeet dan niet "VELT + je lidnummer" te vermelden bij de inschrijving!