Hulp nodig? Bel ons op: 02 648 98 23

Vrijwilliger worden

Ben je 15 jaar en kan je goed opschieten met kinderen? Dan is de animatorcursus van Top Vakantie misschien iets voor jou. Ook als je al een cursus hebt gevolgd of uitblinkt/ervaring hebt in één of andere discipline zijn er een aantal mogelijkheden.

Onze kadervormingscursussen

Zodra je 15 jaar bent, kan je starten met jouw traject tot Animator in het Jeugdwerk, een traject waarbinnen je de competenties van een Animator probeert eigen te maken. Eerst ga je zes dagen op cursus, word je positief beoordeeld op het verwerven van de competenties kan je daarna op stage vertrekken. Als je deze ook met een positief resultaat doorlopen hebt, word je uitgenodigd op een evaluatiemoment. Wordt tijdens dat moment jouw volledige traject positief beoordeeld, verkrijg je het attest van Animator in het Jeugdwerk en kan je voortaan overal als Animator aan de slag: je kan vertrekken naar de Kust, de Ardennen, op Kids' Days of ...

Top Vakantie organiseert jaarlijks enkele animatorcursussen. Deze vinden plaats op volgende momenten:

 • Herfstvakantie
 • Kerstvakantie
 • Krokusvakantie
 • Paasvakantie
 • Zomervakantie

Al onze cursussen vinden plaats in het vakantiecentrum Excelsior en Vormingcentrum Excalibur in Sint-Idesbald.

Inschrijven kan je via www.topvorm.net

Reeds een cursus Animator in het jeugdwerk achter de rug?

Dan zijn er 3 mogelijkheden die je verder op weg kunnen helpen.

 • Je hebt al stage gedaan bij een andere organisatie dan Top Vakantie, maar je hebt je attest nog niet ontvangen. Bezorg ons dan een bewijs van jouw geslaagde stage via topvakantiedienst@topvakantie.be.
 • Je hebt al een cursus gevolgd, maar nog geen stage kunnen doen. Eventueel kan je jouw stage bij Top Vakantie doen. Hiervoor bezorg je ons best een kopie van het bewijs van deelname van de door jou gevolgde cursus en je KAVO-ID via topvakantiedienst@topvakantie.be.
 • Heb je een attest op zak van Animator in het Jeugdwerk en wil je mee met Top Vakantie? Zorg dan dat wij een kopie van je attest ontvangen via topvakantiedienst@topvakantie.be.

Leerkracht of verpleegkundige (in spé)?

Voor onze academieverblijven zoeken we voor elke schoolvakantie ook een aantal lesgevers die Nederlandse les aan Waalse kinderen, lessen Wiskunde of Engelse lessen aan onze deelnemers kunnen geven. We werken hiervoor in kleine groepjes volgens het niveau van de deelnemers. Meer informatie en je aanmelden hiervoor kan je het beste via de website van onze academieverblijven www.topvakantieacademie.be.

Ben je een verpleegkundige of volg je hiervoor een opleiding? Registreer je dan als verpleegkundige via het nummer 02 648 98 23 of via topvakantiedienst@topvakantie.be. Voor de meeste van onze verblijven staan verpleegkundigen in voor een veilig verloop van het verblijf.

Andere specialiteit ?

Ga je liever mee als groom of ritmeester op onze paard- en ponyverblijven? Of ga je graag mee om onze deelnemers met de motor te leren rijden? Check www.topvorm.net voor de juiste data van onze opleidingen om instructeur in één van deze disciplines te worden.

Een Top Vakantie blijft je bij, als geattesteerde animator kun je ze allemaal beleven. Ben je al animator, verdiep je dan nog meer in het Jeugdwerk op onze Mix Max-dagen en de hoofdanimatorcursussen. We richten een hoofdanimatorcursus in tijdens volgende periodes:

 • Herfstvakantie
 • Weekendformule
 • Paasvakantie
 • Zomervakantie

Op www.TopVorm.net vind je meer informatie over de data, de inhoud, de prijzen en de voorwaarden van al onze (kader)vormingscursussen.

Daarnaast zijn we ook steeds op zoek naar enthousiastelingen die gespecialiseerd zijn in een of meerdere disciplines (tennis, dans, koken, toneel, voetbal, muziek, ecologie,…) en die deze ook kunnen aanleren aan jongeren. 

Ben jij of ken jij zo iemand? Contacteer dan zeker de Top Vakantiedienst via 02 648 98 23 of topvakantiedienst@topvakantie.be!