Hulp nodig? Bel ons op: 02 648 98 23

Eco Awards - Zomer 2020


Onze zoektocht naar een meer duurzame werking begint opnieuw bij jullie! Wat vinden jullie als vrijwilliger belangrijk? Waar vinden jullie dat verandering in kan – mag – moet komen? Doen jullie hier al elk jaar een inspanning voor en wil je dit onder de aandacht brengen? Deze zomer doen we, net zoals vorig jaar, beroep op jullie wijsheid en creativiteit! Toon ons en alle andere vrijwilligers met een actie hoe Top Vakantie vzw kan verbeteren op vlak van duurzaamheid! Inspireer ons met jullie ideeën voor een duurzamer beleid van Top Vakantie vzw. 


Waarom?

Omdat de toekomst aan de kinderen en de jongeren is, en we hen een wereld willen geven waar zij, net als ons, hun eigen avontuur tegemoet kunnen gaan!


Hoe?

Stuur een foto/filmpje met een beschrijving van je actie naar duurzaamheid@topvakantie.be  vòòr 6 september 2020.  Je kan ook een actie van iemand anders insturen en zo deze persoon nomineren voor een Eco Award. Vergeet niet te melden tot welke categorie jouw inzending behoort.


Dit jaar zal niet het netwerk duurzaamheid als jury functioneren. Binnen het netwerk duurzaamheid is er een nieuw werkgroepje ontstaan. Zo geven we mensen binnen ons netwerk ook de kans om deel te nemen aan de wedstrijd. Het werkgroepje zal binnen elke categorie een winnaar kiezen. Bij het beoordelen van de acties zullen zij bij volgende criteria stilstaan: 


  • Bereik: Wie heb je allemaal kunnen bereiken met je actie? Doet het hele team mee? Heb je ook onze deelnemers mee kunnen betrekken bij je actie?
  •   Impact op je ecologisch voetafdruk of op het welzijn van onze deelnemers en het team. 
  • Creativiteit / originaliteit van je actie
  • (Her)bruikbaarheid:  Is het een eenmalige actie? Kunnen we jouw actie toepassen tijdens andere kampen, Kids’ Days of in andere centra? 


Hierbij moeten ook alle COVID-19 maatregelen gerespecteerd worden.


We moedigen je aan om bij het opzetten van je actie hier eventueel ook rekening mee te houden. Wij beseffen ook dat niet alles overal mogelijk en haalbaar is! Toch vinden wij dat alle beetjes helpen en daarom zijn er verschillende categorieën waarbinnen jullie een Eco Award in de wacht kunnen slepen


De jury bestaat uit: Danny De Ghein, Joren Vastenavondt, Sofie Van Der Auwera, Hanne Peeters, Bert Heyman, Pieter-Jan Bogaerts, Jelle Dedecker, Iris De Beul en Tom Schelstraete.


Categorieën: Stuur een actie in als ...


  • Animator  / Hoofdanimator / Stagiair / Instructeur / Technisch kader / Leerkrachten / Zorgverlener / Begeleider Bijzondere Zorgen / …   
  • Beheerder
  • Centrumleider of Hoofdverantwoordelijke
  • Team: wanneer het hele team zijn beste beentje voorzet en verschillende acties ondernomen worden! Vermeld in dit geval de namen van het hele team en toon alle acties die je ondernam tijdens jouw kamp. 
  • 113 

Indien je kans wil maken op de publieksprijs vragen we jouw inzending ook in ‘Top Vakantievrijwilligersgoep’ op Facebook te publiceren met #topvakantievzw #ecoawards als hashtag. De winnaar van de publieksprijs is de inzending die het grootste aantal “likes” behaalt van onze vrijwilligers. 


Prijzen & Prijsuitreiking


Geen ‘Gala van de Gouden Schoen’, maar wel een ere-uitreiking tijdens ons volgende Top Vakantiefeest  op 17 oktober 2020. Dan worden alle winnaars in de bloemetjes gezet en hun acties zullen uit de doeken worden gedaan.  

De prijzen zullen later nog bekend gemaakt worden.   

Heel veel succes allemaal!