Hulp nodig? Bel ons op: 02 648 98 23

Corona - update 01/04/2020

Paasvakantie

Voor Top Vakantie gelden volgende beslissingen:

  • Alle vakanties (binnen- en buitenland) en cursussen in de paasvakantie worden geannuleerd.
  • Alle activiteiten en vergaderingen tot en met 19 april worden opgeschort.
  • De kantoren van Top Vakantie zijn gesloten. Top Vakantie blijft wel bereikbaar via mail (info@topvakantie.be) en bij hoogdringendheid via een ‘noodnummer’ (verkrijgbaar via 02 648 98 23).


Zomervakantie

De zomervakantie is nog veraf. En met Top Vakantie zijn we optimistisch. Allereerst roepen we op om allemaal samen onze verantwoordelijkheid te nemen en alle maatregelen toe te passen die voor de inperking van het coronavirus moeten zorgen. We hopen er samen met iedereen op dat Europa tegen de zomervakantie “coronavrij” is en we gezond en verantwoord dan weer op fantastische Top Vakanties kunnen gaan. We vragen aan iedereen om momenteel geduldig te zijn en goed te zorgen voor mekaar.

We verwijzen je hoofdzakelijk graag door naar een speciale site van de Belgische overheid met alle informatie over het coronavirus. De risico’s, de symptomen en dergelijke meer zijn allemaal te vinden via www.info-coronavirus.be/nl. Het belangrijkste is om voldoende alert te zijn voor eventuele aandoeningen aan de luchtwegen (hoesten, ademhalingsmoeilijkheden, koorts) en bij ongerustheid je huisarts te raadplegen.

In ieder geval neemt Top Vakantie geen risico’s. Dit wil zeggen dat we rekening zullen houden met de richtlijnen van de overheid en voldoende tijdig voor de zomer duidelijkheid zullen bieden.

  • Ik ben bezorgd over de zomer, wat als ik mijn reis voor de zomer wil annuleren?

We begrijpen de bezorgdheid die er is naar de zomer toe. Met Top Vakantie zijn we eveneens bezorgd. Gezondheid is voor ons van het hoogste belang. We volgen dagelijks alle informatie goed op zodat we ruim voor de zomer kunnen bepalen wat er mogelijk is voor onze vakanties.

Allereerst zouden we je willen vragen om nog enig geduld met ons samen uit te oefenen. Het is op dit moment nog heel moeilijk voorspelbaar wat er in de zomer zal mogelijk zijn. In de komende weken en maanden zal dat veel duidelijker worden. Met gezondheid en verantwoordelijkheid als eerste prioriteit zullen we in de loop van de maand mei uiterlijk beslissen hoe de zomer van Top Vakantie eruit zal zien en je dan ook ruim op voorhand informeren. Belangrijk nu is dat we samen onze verantwoordelijkheid opnemen en alle maatregelen goed volgen.

Indien je toch nu reeds wil annuleren, dan valt dit onder de standaard annulatievoorwaarden.

  • Wat voorziet Top Vakantie in de zomer als terugbetaling als Top Vakantie een reis annuleert?

Ruim voor de zomer zullen we beslissen welke Top Vakanties binnen een gezond en verantwoord kader kunnen doorgaan. Veel is afhankelijk van de evoluties van de komende weken en maanden. We willen graag optimistisch zijn naar de zomer toe, maar zullen ook geen risico's nemen. Wanneer Top Vakantie beslist om een reis te annuleren, dan valt dit onder de Europese wetgeving inzake pakketreizen. Dit betekent dat jij als deelnemer op dat moment de volledige reis kan terugbetaald krijgen.

 

  • Ik wil mijn betaling voor de zomervakantie uitstellen. Kan dit?

Gezien de vakantie momenteel nog doorgaat, loopt ook de facturatie zoals gepland. Je zal ook herinneringen voor betaling krijgen. Indien je een persoonlijke impact hebt omwille van de epidemie (economische werkloosheid, financiële moeilijkheden, …) zijn we uiteraard begripvol. Gelieve contact op te nemen met ons via info@topvakantie.be om afspraken te maken voor betaaltermijnen.

  • Ik heb als optie gespreide betalingen gekozen voor de zomer, wat nu?

Gezien de vakantie momenteel nog doorgaat, loopt ook de facturatie zoals gepland. Indien je een persoonlijke impact hebt omwille van de epidemie (economische werkloosheid, financiële moeilijkheden, …) zijn we uiteraard begripvol. Gelieve contact op te nemen met ons via info@topvakantie.be om afspraken te maken voor betaaltermijnen.

  • Ik heb iets over vouchers gelezen in de krant of op een website, hoe zit dat?

Wanneer Top Vakantie een reis annuleert, dan biedt ze de mogelijkheid om de volledige prijs terug te betalen. Dit is zo vastgelegd in de Europese wetgeving inzake pakketreizen. In ons land heeft de overheid de mogelijkheid aan reisorganisaties aangeboden om in plaats van de volledige terugbetaling een voucher te geven ter waarde van het volledig betaalde bedrag, met een geldigheid van 1 jaar. Als klant kan je dit ook weigeren en de volledige terugbetaling vragen.

Voor de annulatie van het paasaanbod heeft Top Vakantie de optie van vouchers overwogen, maar niet toegepast. Alle geannuleerde vakanties van de paasvakantie werden volledig terugbetaald. Naar de zomer toe hopen we dat, wanneer we allemaal samen onze verantwoordelijkheid nemen, er meer mogelijk zal zijn dan vandaag. We zullen echter geen risico nemen, gezondheid is prioriteit nummer 1. Top Vakantie volgt uiteraard alles op de voet op. In de loop van de maand mei nemen we definitieve beslissingen over de zomer en zullen we al onze deelnemers correct informeren over de mogelijkheden die er dan zullen zijn. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de evoluties de komende weken en maanden.

  • Heeft Top Vakantie eigenlijk schade van al deze toestanden?

Absoluut! De coronacrisis treft ons allemaal erg hard. In de eerste plaats als mens en als samenleving. We zijn met Top Vakantie erg bezorgd over de epidemie, in hoofdzaak voor wie persoonlijk getroffen wordt of wie kwetsbaar is. Daarom vinden we het erg belangrijk om zelf onze verantwoordelijkheid op te nemen. De maatregelen die worden genomen zijn ernstig en roepen ons op voor gezamenlijke solidariteit en verantwoordelijkheid.

De impact van de epidemie treft Top Vakantie daarnaast ook als organisatie. Het volledige aanbod in de paasvakantie werd geannuleerd, onze vrijwilligerswerking verloopt creatief digitaal, maar mist haar fysieke activiteiten en bijeenkomsten, onze vormingen zijn geschrapt en we maken ons zorgen over de zomer. Dit heeft een ernstige impact op onze werking en financiën. We volgen echter alles zo goed mogelijk op en nemen de nodige maatregelen zodat Top Vakantie doorheen deze crisis geraakt. We danken jou ook voor het vertrouwen in Top Vakantie. Indien we je geen Top Vakantie of een -cursus konden bezorgen, hopen we je in ieder geval in de toekomst wel weer terug te zien!