Hulp nodig? Bel ons op: 02 648 98 23

Onze vakanties in het buitenland

Afhankelijk van je bestemming en je eigen vaccinatiestatus gelden er andere maatregelen. Hier kunnen we nu eenmaal niet onderuit. 


Is testing verplicht?

Ja, indien het coronacertificaat en de buitenlandse wetgeving een negatieve test eisen, moet je deze kunnen voorleggen voor vertrek én digitaal of op papier meenemen, anders gelden de algemene annulatievoorwaarden.

Ben je volledig gevaccineerd? In dit geval, heb je geen test nodig. Wel een Europees digitaal coronacertificaat. Ga hiervoor binnenkort naar www.myhealthviewer.be of naar www.covidsan.be.


Waar kan je een PCR-test laten afnemen?

Wil je je laten testen voor vertrek naar het buitenland? Maak tijdig een afspraak in een labo of testcentrum: interactieve kaart met testcentra.


Komt Top Vakantie tussen in de testingskosten van Corona?

Nee.


Moet ik mezelf laten testen na terugkomst?

Krijgt je bestemming volgens de lijst van de Belgische overheid een rode kleurcode, dan moet je je laten testen na terugkomst in België, tenzij anders bepaald omwille van je leeftijd, vaccinatiestatus, ...

Krijgt je bestemming een groene of oranje kleurcode, dan moet je je niet laten testen, tenzij anders bepaald omwille van je leeftijd, vaccinatiestatus, ...

De lijst van de Belgische overheid wordt elke week geüpdatet (op basis van de kleurcodes op Re-open EU die de donderdag ervoor een update krijgen). De nieuwe kleurcodes gaan dan telkens in vanaf maandag. Verandert een regio naar kleurcode rood, dan gaat de nieuwe kleurcode in vanaf de eerstvolgende woensdag.


Moeten wij mondmaskers meenemen?

Ja, voor buitenlandse vakanties houden we rekening met de maatregelen van het land ter plaatse, maar ook nog steeds met de jeugdwerkrichtlijnen (zoals voor binnenlandse vakanties). We volgen altijd de strengste van deze twee. Mogelijks dient een mondmasker gedragen te worden op de bus. Hier volgen we de regels van het internationaal vervoer.


Is er een alternatieve vakantie indien mijn buitenlandse vakantie alsnog geannuleerd dient te worden?

Indien de situatie en de timing in bepaalde regio’s en landen voor vertrek plots niet goed zit, dient jouw vakantie alsnog omwille van corona geannuleerd te worden. Je kiest dan voor een andere vakantie of een terugbetaling.

Er zijn altijd nog heel wat vrije plaatsen op andere bestemmingen.Wordt bij de keuze voor een alternatief het bedrag van mijn geannuleerde vakantie dan overgezet?

Ja, het verschil in deelnameprijs tussen de geannuleerde vakantie en de nieuwe alternatieve vakantie krijg je zo snel mogelijk terugbetaald.

Wens je niet om te boeken, dan betalen we zo snel mogelijk na annulatie de volledige deelnameprijs terug.

Wat als mijn kind ziek wordt in het buitenland?

Als je kind ziek wordt in het buitenland, zorgen we voor een goede opvolging volgens de gekende regels en de regels ter plaatse.


Wat als mijn kind ziek wordt in het buitenland?

Als je kind ziek wordt in het buitenland, zorgen we voor een goede opvolging volgens de gekende regels en de regels ter plaatse.